Субота, 20.04.2024, 12:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Логін:
Пароль:

Зарубіжна літ.

Головна » Твори з зарубіжної літератури - Стислі твори для молодших класів
Багато балконів у нашому будинку мешканці перетворили на засклені веранди. Будинок наш старий, балкони величезні. Тож оздоблення зі скла та шиферу надало їм вигляду грандіозних споруд. До того ж усі ніби змагаються одне з одним, чий балкон виглядає крутішим. Деякі балконні стекла закриті гардинами, інші - жалюзі. Обов’язковим атрибутом сучасних балконів стають кондиціонери.’ Вони подають прохолодне повітря вже не тільки в кімнати, айв закриті балконні приміщення. Зсередини одні балкони оздоблені деревом, інші - пластиком, неодмінно на таких комфортних верандах є електричне освітлення. Наш балкон звичайний. Ми нічим його не закривали. Він має такий вигляд, як і багато років тому, коли люди тільки заселяли наш будинок. Проте усім дуже подобається наш балкон. Улітку він перетворюється на справжній квітник. Квіти на балконі всюди: в горщиках, ящиках, які кріпляться до стіни будинку, у балконній металевій огорожі. Квіти у нас - з весни до пізньої осені. По них можна визначити пору року. Пер ... Читати далі »
Категория: Твори з зарубіжної літератури - Стислі твори для молодших класів | Просмотров: 3015 | Дата: 19.11.2011 | Комментарии (0)

У неділю ми з батьками пішли гуляти у парк. Була та чарівна пора весни, коли дерева вже вкрилися зеленню, зацвів бузок, каштани. Повітря було ще прохолодне, але сонячне проміння, пробиваючись крізь рідкі хмаринки, припікало. Ми йшли алеєю, з усіх боків нас оточували каштани. їхні крони змикалися над нашими головами. Суцвіття каштанів нагадували запалені білі свічки і мали просто розкішний вигляд. Несподівано біля своїх ніг я побачила одну з таких свічок. Хтось зірвав квітуче диво і кинув. Ми пройшли ще кілька кроків і побачили грубо зламану гілочку клена з ще ніжними світло-зеленими незів’ялими листочками. Кому ж заманулося нівечити цю красу? Навряд чи ця людина хотіла зробити комусь приємність, принісши у дім каштанові суцвіття або гілку з кленовим листячком. Рослини були зірвані просто так, мимохідь, навіть не подумавши, навіщо це потрібно. Та й суцвіття каштанів швидко в’януть, тому ні краси, ні затишку у кімнаті не створять. Інша річ, бузок або черемха. До речі, в нашому парку є ба ... Читати далі »


Твори та реферати © 2024


  • Львів